fredag 7 oktober 2011

Yom Kippur



idag infaller Erev Yom Kippur. det är en högtid om förlåtelse, denna dag fick det judiska folket Guds förlåtelse...... jag kände att jag var tvungen att läsa på lite. Det vuxna i familjen får nu inte äta på 25 timmar. stackars-människor. lamporna dom vill ha på imorgon måste sättas på innan Shabbat infaller och vara på hela natten och dagen tills shabbat faller ut. Jag får trycka på hur många lampknappar jag vill, på och av på och av på och av. jag får äta vad jag vill också. OCH dricka.

Pappan kommer nerför trappen innan dom ska till synagogan och hej-hå uppdressad från topp till... nja inte tå. Till sin snygga kostym bär han ett par gympadojor. wtf? vad är poängen med att dressa upp sig om man ska bära fula springskor till. Under min påläsning om Yom Kippur så visar det sig att man icke får bära läder under dessa 25 timmar. Jag skulle vilja se alla män i synagogan uppradade på ett led. snygga kavajer och kostymbyxor matchande med fula springskor.

jag sitter i mitt rum med alla lampor tända, äter kopiösa mängder chips och godis och dricker cola medan familjen sitter i en synagoga i två timmar och ber böner och sjunger.

päronen är hemma, måste ner och skryta om att jag nu vet allt om Yom Kippur.
(måste också komma ihåg att inte släcka nåra av deras lampor, för om detta sker får dom inte tända dom igen.. ojojoj)

Inga kommentarer: